čtvrtek 25. června 2009

Kočka a kočka

Bůh dosadil na tento svět kočku, aby člověka připravila o iluzi, že všechno na světě bylo stvořeno proto, aby sloužilo jemu. (Paul Gray)

Jak už naznačuje nadpis a úvodní citát, stal jsem se nedávno šťastným majitelem kočky (ačkoli podle většiny literárních pramenů bych měl napsat, že se kočka stala mojí šťastnou majitelkou). A protože byl výběr ze dvou koťat a dilema výběru bylo obrovské, máme teď doma kočky rovnou dvě.
Po příjezdu se velice rychle zabydlely, takže už po dvou dnech se tu chovají jako doma a náhodný návštěvník by si ani nevšiml, že už tu nebydlí alespoň dva roky.
Mezitím přistoupily k promyšlené a soustavné likvidaci vybavení domácnosti. Mimo jiné se stále nemůžu ubránit dojmu, že poslední dobou nacházím po bytě mnohem více listů z kytky v mém pokoji, než tomu bylo dříve:)






A protože pokud dáte kočce jakékoli jméno, nezkazíte jí (narozdíl od dítěte) tím život, dostaly kočky jména Barbucha(tmavší) a Marylin (Jména koček jsou stejně pouze pracovní, žádná kočka stejně nikdy neslyší na své jméno a přiběhne pouze tehdy, máte-li v ruce misku se žrádlem, nebo otevíráte-li ledničku)

O kočkách toho bylo napsáno už hodně, je tedy zbytečné, abych toho psal ještě více a v tomto případě vsadím na vizualizaci. Pouze do titulků obrázků (zobrazí se při podržení kurzoru myši nad fotkou) tentokrát nedávám kontext pořízení fotky, ale často vůbec nesouvisející citáty z dostupné literatury.



Žádné komentáře: