úterý 6. května 2008

Detroit a hranice s Kanadou

Z Chicaga jsme nabrali směr na Detroit, resp. Toronto.
Detroit je o něco menší, zato o něco starší. Byl založen nějakým francouzem Cadillacem, podle něhož se teď jmenují auta, která se tu vyrábí.
Oproti chicagu tu ale není tolik zajímavého. Mimo malý parčík s podzemní galerií (kam jsme ale nešli, protože tam spalo hrozně moc bezdomovců) a osvětlenou fontánu - byli jsme rádi, že jsme tu v noci, abychom viděli osvětlení...bohužel fontána byla vyplá je tu ještě tunel do Kanady pod hraniční řekou.


Po projetí tunelem se nás ujal pohraničník, který měl blbé otázky jako odkud se známe, kde pracujeme, kde je Česká republika, jestli ssebou vezeme nějaké pivo, čí že je to auto ve kterém jedem a odkud toho borca známe,a co že sakra budeme dělat v Kanadě, když tam plánujeme zůstat jen dva dny.
Pak to všechno sepsal a odeslal nás na imigrační oddělení, které bylo hned vedle.
Tam jsme jim dali pasy, oni zkontrovali pravost, a imigrační úředník se nás znova ptal na to samé, akorát mnohem razantněji. Když jsme chvíli nevěděli co říkal, nebo jak odpovědět, pokaždé nám řekl takové to typické "já se tady ptám a vy odpovídáte"
Nakonec nás do Kanady pustili, ale jestli to po cestě zpět bude to samé, tak se možná už nedostame zpět do USA:)
Pěkné pak na kanadě je, že se tu najednou dá parkovat, mají tu metrický systém (což jsme si všimli, až poté, co jsme profrčeli menší městečko 60mph a pochvalovali si, jak tady mají vysoké limity:) a všechny cedule jsou tu kromě angličtiny napsány i francouzsky (některé bohužel nejsou ani anglicky)

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Dejte sem fotku nějkakýho Kanaďana s odskakovací hlavou..