sobota 3. května 2008

Miami, 3280km

Poté, co jsme přežili škorpiony, moskyty a aligátory v kempu Everglades jsme udělali pomyslnou otočku na patě (ono to bylo prakticky doslovné, jen mě nenapadá, na čem se dělá otočka,pokud jede člověk autem) a vydali jsme se zpět na sever(dál na jih už to skoro nešlo)
A protože jsme si předchozí den příliš neužili Miami (resp. ne ve dne), udělali jsme si tam krátkou zastávku.
Poměrně velkou čtvrtí v Miami je Little Havana (čtvrtina obyvatel jsou kubánci), kde by se podle průvodce měly balit na ulicích kubánské doutníky, hrát domino a válet se uřezané kozí a jiné zvířecí hlavy u nějakého posvátného stromu pro černou magii.
Kubánskou čtvrtí jsme projeli, nepotkali jsme ale ani doutníky, ani kozí hlavy:(
Zato jsme potkali zdemolovaný stadion (kam se hrabou fanoušci Baníku), památník obětí invaze v Zátoce sviní a pár stromů s hodně velkými kořeny. Původně jsme mysleli,že to je ten na černou magii... ale fakt, že před ním stála Madonna (ne ta zpěvačka) a místo obětovaných slepic se tam válel pouze nějaký bezdomovec (na fotce nohy úplně vpravo:) nás přesvědčil o opaku.

Kromě toho jsme taky potkali památník holokaustu (zobrazující velkou ruku s vytetovaným číslem, které se drží malé postavičky židů), a sklápěcí most v akci.

A protože daleko známější než město Miami je město Miami Beach (ležící na ostrově východně od Miami), šli jsme se sem trošku očváchnout

Kromě smradu, důchodců a krokodýlů (smrad byl poměrně v pohodě, místo krokodýlů jsou tu aligátoři a s těma důchodcema je to tu síla...hodně lidí se do Miami a na Floridu obecně na důchod přestěhuje) tu má Standa Gross taky hodně racků, a ode dneška taky stovky geocacherů před branou do svého letního sídla (inspirovali jsme se keškou na Barrandově u jeho nevysvětleného pražského bytu, a založili jsme kešku u brány jeho bytu v Hidden Bay:)


Po návštěvě u Grossů jsme byli rádi, že jsme vypadli z Miami, protože je tam děsnej provoz, a pokračujeme dál na sever směr Chicago

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ta fotka na pláži je lepší než když je za oknem dělník a sundává si tričko..