sobota 12. dubna 2008

Catskill park

Dnes jsme se rozjeli podívat na jih, do NP Catskill (to se dá přeložit buď jako "kočičí dovednost", nebo jako "zabíjení koček" :)
Měli jsme pro to dva důvody..
Za prvé nás už nebavilo nonstop partyovat (Bryan je na celý víkend pryč), a za druhé se dole lakovala podlaha, což není zrovna činnost, při které by mohl být někdo poblíž.
Catskill park se vyznačuje nejvyšším vodopádem ve státu NY, a několika geokeškami poblíž nějakého spadlého letadla,proto byla volba jasná.
Jako první zastávku jsme zvolili Kaaterskill Falls, nejvyšší vodopády NY. První malý vodopád byl hned u silnice, další asi půl míle cesty pěšky

Podobné fotky jako tyto má asi každý, kdo jde kolem, proto jsme se rozhodli, že vyfotíme vodopád zvrchu, kvůli čemuž jsme sešli ze značené cesty, a půl hodiny se drápali nahoru. Vše bylo nakonec korunováno úspěchem, takže tyto fotky jen tak někde neuvidíte:


V zájmu pravdy ovšem musím konstatovat, že výše uvedené fotky nejsou až tak unikátní, protože hned poté co jsme se vyškrábali nahoru jsme zjistili, že k vodopádu vede široká pohodlná cesta, po asi sto metrech zakončená parkovištěm:)
A protože se nám nechtělo vracet stejnou cestou, kterou jsme přišli, použili jsme tuto variantu. Cesta bohužel vedla opačným směrem, než bylo naše auto, takže většinu cesty zpět jsme krosili lesem, abychom dosáhli trasy, která se co nejvíc blíží vzdušné čáře. Terén nebyl z nejjednodušších, ale aspoň jsme si to více užili

Když jsme se vrátli do auta, zjistili jsme, že jsme zapomněli nahrát do GPS souřadnice spadlého letadla. Proto jsme se rozjeli hledat nějaký WiFi signál a poté, co se nám podařilo připojit jsme konečně mohli vyjet na North Lake.
Míst se spadlým letadlem bylo v okolí několik, poměrně vzdálených od sebe..Ne že by tu spadlo tolik letadel, jednalo se pouze o jedno, o to více roztroušené po okolí. Bohužel se nám nepodařilo najít trup, takže jsme se spokojili pouze s křídlem:) Příslušná geocache zato obsahovala krásné brýle.

Protože už se stmívalo, rozhodli jsme se vrátit domů. Trošku jsme si ještě zajeli, abychom navštívili Woodstock. Toto městečko propůjčilo název prvnímu hudebnímu festivalu,který se konal v roce 1969.
Bohužel byla už tma a naše fotky byly velmi rozmazané, takže přikládám fotky, které sice nejsou naše, ale které přesně vystihují, jak to ve woodstocku dnes vypadalo:

Těsně před Delmarem jsme ještě vykešovali místní nádraží, proti kterému se Česká Třebová může zahrabat:) Při vybírání si nás všiml její majitel, se kterým jsme si moc pěkně pokecali. Říkal, že sbírá zahraniční mince (české peníze jsme bohužel nechali doma, takže mu ještě v budoucnosti nějaké mince přivezeme). Na nádraží jsme toho kvůli tmě taky moc nevyfotili, takže jen pro představu, fotka z googlu:

Ještě závěrem...ne každý si zkontroluje před cestou boty, zda jsou v pořádku. Zejména pak, jedná-li se o pohory, které bez problémů užívá už 8 let..
Náročnost terénu a opotřebení materiálu způsobilo, že poslední dvě míle jsem došel prakticky bez podrážky na pravé botě, a do zpět ČR povezu o jedny pohory méně.

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

ad vodopád:
1)když hranolkujete místo picování tak si to moc neužujete
2)když budete sjíždět Ká Třináctku, tak si to moc neužijete

ad nádraží: viděls někdy Českou Třebovou?

Anonymní řekl(a)...

Česká Třebová je taková podlouhlejší.. http://amapy.atlas.cz/#x=-600324@y=-1083268@cs=1@sidx=11@pg=1@pl=@app=2

tarq řekl(a)...

Milane tvůj talent pózovat fotografovi je úžasný! Neuvažoval jsi o profesionální dráze???

Unknown řekl(a)...

2pavel: česká třebová je sice podlouhlejší, ale o polovinu užší co do počtu kolejí

2tarq:však taky denně musím odmítat stovky nabídek, člověk by nevěřil, jak je to únavné...Chci si to ponechat jen jako volnočasovou aktivitu

pow řekl(a)...

Objevil jsem další hodně velký nádraží a hodně dlouhej vlak.

allyen řekl(a)...

co jsi Milane smazal?

Unknown řekl(a)...

to já neee, to se jen peťan přepsal, takže si to smazal sám...ten "autor" se myslí jako autor komentáře..
Ale už jsem ho smazal navždy, takže nikdo nebude vědět, o čem se teď bavíme:)

Unknown řekl(a)...

Tývole tojehustý madafaka.
sxuyergr to abyste vedeli co tam po tev pivech musim psat..