sobota 19. dubna 2008

Odjezd - první pokus

Abych to vzal od začátku...
Je několik věcí, na které si musí člověk dávat pozor při koupi ojetého auta...
Jednou z nich je rozvodový řemen (v angličtině trošku logičtěji pojmenovaný timing belt), který je dobré vyměnit pro jistotu ihned po koupi auta..Proto nás potěšilo, když nám prodávající řekl, že řemen je dva měsíce starý, a že není třeba ho měnit.
Těsně před cestou do Catskill nám ale auto zdechlo, a v servise zjistili, že je to rozvodovým řemenem..Servisman nám potvrdil,že opravdu řemen osobně před dvěma měsíci na tomto autě měnil a nechápal, jak se mohl tak rychle zrušit
To by bylo jen úvodem o problému s autem.

V pátek jsme udělali poslední přípravy, nakoupili stan, spacáky, karimatky, a veškeré vybavení potřebné pro 14tidenní pobyt na cestě.
Bryan mi doporučil nejezdit na jih s dlouhými vlasy, podle všeho to tam nemají moc rádi, a první policajt, kterej by nás zastavil, by nás preventivně zavřel.
Po dlouhém uvažování jsem se nakonec rozhodl pro letní střih, jak bude vidět na následujících fotkách:)
Také jsme vyzvedli ze servisu auto s novým rozvoďákem.

Dnes, kolem poledne jsme měli vše sbaleno, a půl hodiny po poledni jsme se loučili s Bryanem, Jayem a oběma kočkama.

Cesta nám ubíhala skvěle, jedinou vadou na kráse byl fakt, že Béďa (jak jsme nakonec auto pojmenovali) nemá opravenou klimatizaci.
Nemám moc rád automatickou převodovku, dělá občas nečekané věci, a člověk nemůže jet tak, jak by si představoval. Co ale musím uznat, že v kombinaci s tempomatem je pro dlouhé cesty k nezaplacení.
Cesta nám ubíhala pěkně až na hranice New Jersey, kde nám Béďa podruhé vypověděl službu.
Předpokládáme, že je chyba zase v rozvoďáku, protože se to chovalo naprosto stejně, jako posledně.
Velké štěstí bylo, že se nám to stalo v nejlepším místě na dálnici, kde mohlo - asi dva metry za mýtnou bránou. Proto nebyl problém, že jsme stáli v levém pruhu, a navíc jsme mohli přecházet silnici a domluvit se s obsluhou brány na zavolání odtahu.

Za odtah (asi tři míle na parkoviště) jsme zaplatili $125. Později jsme zjistili, že se neplatí za kilometry(takže jsme se mohli nechat odtáhnout klidně dál) a hlavně, že nás Bryan na toto pojistil, takže kdybysme odtahákovi ukázali kartičku, kterou jsme měli ssebou, bylo by to zdarma:(

Bryan seznal, že servis v New Jersey bude moc drahej, a že bude lepší, když pro nás dojede, a odtáhne nás zpět do Albany, abychom to mohli vzít do servisu, kde nám to dělali, a omlátit jim to o hlavu (nutno uznat, že tomu servisákovi moc nevěřím, dělal na tomhle autě dva rozvoďáky, a ani jeden nevydržel víc, než 100 mil)

Místo, kde nás odtahovák nechal bylo velmi příhodné. Jednak proto, že jsme nedaleko auta chytili WiFi signál, a jednak proto, že poblíž byla keška, do které jsme se rozhodli umístit náš první travelbug - "Open Source Golf Ball". Kešku jsme bohužel nakonec neodlovili, protože byla uprostřed jakési mokřiny (asi 200m bahnem a vodou), škoda toho..podle všeho to byla maxikeška - s objemem 25 galonů:) Místo toho jsme si aspoň zablbli s Hummerem



S Bryanem jsme se po asi čtyřech hodinách šťastně setkali, a začali jsme hledat, kde se za jeho Lincoln dá napojit tažné lano...Nakonec jsme ho zapřáhli až za nápravu (z nějakého důvodu tyto auta nemají tažné oko:)), a čekalo nás 200km na nedlouhém laně, v noci, a po dálnici.
Zásadní problém pak byl s mýtnou branou - protože na rozdíl od Bryana nemáme elektronický systém, rozhodli jsme se pro bruteforce - Bryan projede na svůj čip, a my projedeme se shasnutými světly hned za ním:)
Tento plán jsme nakonec bohužel nestihli zrealizovat, protože jsme po cestě potkali vozidlo odtahové služby, které na nás asi pět minut usilovně blikalo..
Bryan nám po telefonu řekl, abychom ho ignorovali, že jen vidí potenciálního zákazníka.
Nečekali jsme ale, že odtahovák bude chtít práci natolik, aby na nás nakonec zavolal policajty, a společně s nima nás na dálnici zastavil.
Ukázalo se, že není legální po dálnici táhnout na laně (pouze na trubce),takže jsme si to pěkně vyžrali, dostali jsme tiket, odjeli jsme domů v Lincolnu, a odtahovák nás spokojeně odtáhl...Tentokrát jsme použili pojištění, takže aspoň toto bylo zdarma.

Na poslední fotce je pohled od nás na policejní auto..není zrovna povedená, přecejen byla už noc:)
Domů jsme dojeli těsně před půlnocí, a už se těšíme na další pokus na odjezd:)

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Zlatá škodárna.. ta dojela až do Třebíče

Anonymní řekl(a)...

Milane, máš fakt dost dobrej sestřich - jak medvěd. Jinak ten Váš Béďa je teda dost vrak. Je to však ideální pro Vaše typy výletů. Gratuluju :-)

Unknown řekl(a)...

2krata: Mluví z tebe závist, že se auto jmenuje Béďa a ne "Nejlepší jméno, abych dostal plechovku Budweissera" :)
Auto není až tak vrak, jako spíš Joe je debil, kterej neumí namontovat rozvodovej řemen.
A ideální pro tyto typy výletů to je jen do té doby, dokud bude poblíž místa poruchy co vykešovat:)

Anonymní řekl(a)...

Pokud vyhodnotíš "Nejlepší jméno, abych dostal plechovku Budweissera" tak myslím dostaneš: "Béďa", takže jsem klidný:-) Dneska sme zajeskyňovali a hospodě pak neměli ani na zaplacení..

Anonymní řekl(a)...

ještě pár jízd a milan napíše knížku :-) Mějte se fajn a držte se. Těším se na fotky. Take care

Unknown řekl(a)...

2krata: Nemáš pravdu:
Předpoklad: Dejme tomu, že vyhodnotím "nejlepší jméno, abys dostal budweissera" ~~> "Béďa"

To znamená, že pokud by se auto jmenovalo Béďa, dostal bys plechovku Budweissera

Auto se jmenuje Béďa a ty plechovku budweissera nemáš, tedy spor

2honza:díky, při příštím pokusu se nám snad podaří vyfotit nějaké fotky z vězení:))