středa 2. dubna 2008

Big Apple II

Naše druhá návštěva NYC byla podstatně kratší, než ta první..
Bryan měl v NY nějaké jednání, takže jsme se mu vetřeli do auta, čímž jsme ušetřili $100 za dopravu. To bylo ale vykoupeno velmi krátkým časem stráveným ve městě.
Dorazili jsme s Brianem na 5th Avenue, která je pokryta luxusními obchody. Protože jsme měli jen stovku, Bryan nám ukázal směr k nejbližší kopírce, kde bychom mohli naše finance mnohonásobně zhodnotit:)
Cestou ke kopírce jsme potkali Rockefeller center, komplex budov, který postavil ropný magnát John D. Rockefeller (kterého všichni měli hodně rádi, protože rozdával hodně peněz). V tomto místě je i dočasně (do 5.4.) umístěn projekt Tima Noble a Sue Webster, elektrická světelná fontána, která vypadá hrozně hnusně:)


Poté, co jsme zjistili, že nakopírované dolary nevypadají tak dobře jak by mohli, jsme se rozloučili s Fifth Ave, a vydali jsme se do levnější lokality.
Rozhodli jsme se, že navštívíme věci, které jsme nestihli minule, a protože do Bronxu a do Harlemu to bylo moc daleko (na což jsme neměli čas), rozhodli jsme se pro Central park, který zabírá asi 1/4 dékly celého Manhattanu.


V rohu Central Parku je Zoo, ve které se odehrával začátek filmu Madagaskar.
Zjistili jsme ale, že v Zoo nejsou zebry, hroši, lvi, ani žirafy, takže buď byl film Madagaskar podvod, nebo zoo po útěku výše zmíněných zvířat už další nepořídila (zato tučňáky zoo zachovala).


Po cestě zpět jsme také navštívili Grand Central Terminal, kudy zvířátka chtěla opustit NY

Nakoukli jsme také do římskokatolické katedrály Sv.Patrika, a zaujalo nás The National Debt Clock - počítadlo aktuálního národního dluhu i s informací, kolik zrovna dluží vaše rodina:)

2 komentáře:

tarq řekl(a)...

Tak velkej park v centru města je zbytečnej luxus. Okamžitě zastavět mrakodrapama!!!

allyen řekl(a)...

a kam by pak šla chudák roztomilá veveruška?