středa 12. března 2008

Auta...

Dneska jsme pochopili, proč každej američan má minimálně jednoho offroada, a to hodně velkýho...Stav některých silnic v Albany (hlavní město new yorku) by si mohl zadat s mnoha českými vesnicemi.. Metr široká a 10cm hluboká díra před nájezdem na dálnici hovoří sama za sebe. Původně jsme mysleli, jak nemáme velké auto,ale jen první průjezd parkovištěm před obchoďákem nás přesvědčil, že naše Grand Cherokee je jedno z nejmenších aut široko daleko.
Ptali jsme se Jaye, kolik stojí auta, a jestli je pravda, že policajti k zjištění míry alkoholu nechávají řidiče projít po čáře...
Bylo nám řečeno, že auta jsou tu hrozně drahé, že když si koupil "the Chevie biggest van" (tu největší dodávku od Chevrolettu), dal za ni asi $18 000, což je cca 300 000 CZK. Říkal, že nějaké dražší auta (třeba Bryanův luxusní Lincoln) tu stojí třeba i $30000, což je naprosto nepřekonatelná cena.



Co do policie, opravdu se stále ještě praktikuje systém procházení se po čáře, případně zkouška, jestli se dokážete trefit všemi prsty do palce(který je na stejné ruce jako prsty). Alcohol testery tu mají taky, ale nepoužívají je vždy, a často praktikují jen takhle jednoduché testy. Co do pokut za rychlost, je to tu docela mastný, každá mph přes limit stojí kolem $5 - $10.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Milane. Zdravím do Emeriky:)Jenom menší dotaz: říkals Bryanovi, kolik stojí auta u nás? já jenom že jaksi nějakých 300000 za "to největší Chevy z největších" je úplně za hubičku:)(teda podle našich měřítek) Měj se. Čau

Unknown řekl(a)...

Čau,samozřejmě jsem mu to říkal, to samé platí pro benzin:) Říkal,že by u nás nikdy nechtěl žít:)