neděle 16. března 2008

Neděle

Dneska jsme měli celý den volno...
Protože byla neděle a Bryan je věřící, šli jsme ráno do kostela všichni (až na Jaye, který původně říkal, že pojede s námi, a zatímco my budeme na mši, on navštíví nějaký bar na Lark Street. Nakonec vyměkl a zůstal spát doma)
Bryan při vyjíždění z garáže najel pravým bokem svého Lincolnu na půltunový trailer, který byl zapřažený za jeepem...Americká auta jsou velmi odolná, na Lincolnu ani škrábanec, zato trailer už nemá zadní světlo:) (pro přesnost...americké stromy jsou odolnější než americká auta...Když se včera Bryan s lincolnem při vyjíždění vyhýbal jeepu i s vozíkem, zrušil si zrcátko, a na stromu ani škrábanec:))
Dnes byla Palm Sunday, takže se mše trošku protáhla. Byli jsme v katedrále v Albany, která není podle všeho římskokatolická, ale patří pod Bishop church, což by měla být jedna z nejstarších amerických církví, velmi podobná anglikánské.
Mše ale probihala téměř stejně, jako římskokatolická, dokonce všechny texty a jejich pořadí byly téměř shodné.
Na konci mše nás Bryan představil biskupovi, pověděl mu o našich cestovních plánech, a vůbec o tom, proč tu jsme a co tu děláme.
Po cestě jsme šli do samoobsluhy, kde nás Bryan opět představil dvěma prodavačkám, které nám (poté, co jim vysvětlil, co jsme zač, co tu děláme, a že se chystáme zítra do new yorku..) popřáli šťastnou cestu, a ještě jsme dostali ochutnat syrové hovězí s nějakým kořením (nikdy jsem nejedl nic horšího)

Žádné komentáře: